Godina braka i obitelji u sisačkoj biskupiji

23.10.2014.

U nedjelju 5. listopada 2014. godine bračni parovi iz HZBS-a Sisak okupili su se nakon ljetne stanke u pastoralnom centru župe sv. Josipa Radnika u Galdovu na mjesečnom susretu Zajednice.

Kao i prošle godine, i ovaj susret iskoristili smo za traženje odgovora na različita pitanja i nedoumice od naših vlč. Nikole Majcena i p. Marijana Krištofića.

Budući da je u našoj biskupiji ovu godinu naš biskup mons. Vlado Košić proglasio Godinom braka i obitelji, bila je ovo i prilika da nam naši svećenici skrenu pažnju na važnost bračnog i obiteljskog života, kao i na vrijednost svakog novoga života. Ne samo za našu obitelj, već i za cijeli hrvatski narod.

No, upravo zbog vrijednosti obitelji i njezine važne uloge koju ima u današnjem svijetu, često su protiv nje usmjereni različiti pokušaji minoriziranja njezinog značaja, ali i obezvrjeđivanja obiteljskih vrijednosti koje kao vjernici prenosimo na našu djecu.

U takvim teškim vremenima poučavaju nas naši svećenici, više nego ikada potrebna nam je molitva. Obiteljska molitva za očuvanje naših obitelji, ali i za očuvanje svakoga novozačetog života.

Vrlo brzo proletjelo je vrijeme predviđeno za trajanje našeg susreta te su se parovi uputili na Svetu misu u župnu crkvu koju je predvodio fra Pero Kelava, OFM Conv.

Po završetku svete mise uputili smo se natrag u pastoralni centar, gdje smo u prijateljskom druženju proveli još neko vrijeme.

Svakako želimo napomenuti da su bračni parovi HZBS-a Sisak  u subotu 11. listopada 2014. godine prisustvovali Biskupijskom danu obitelji koji se održao pod geslom „Obitelji, postani što jesi!“. Obiteljski dan započeo je klanjanjem pred Presvetim, nakon čega je bilo svečano misno slavlje koje je predvodio mons. Vlado Košić.

Želeći vam svako dobro i obilje Božjeg blagoslova za vas i vaše obitelji, od srca vas pozdravljaju bračni parovi HZBS-a Sisak.

 

 

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema