Duboki BS i Susret koordinatora lokalnih i regionalnih Zajednica HZBS, Ludbreg 17-19.11.2017.

05.12.2017.

20170512_ludbreg_webPastoralni centar Varaždinske biskupije u Ludbregu  ponovno je bio središte okupljanja bračnih parova i svećenika, a koji aktivno djeluju kroz Hrvatsku zajednicu bračnih susreta (HZBS). Od 17. do 19. studenog u prostoru Pastoralnog centra održan je Bračni susret, poznatiji bračnim parovima i svećenicima kao Duboki vikend. Kako i samo ime susreta govori, radi se o iskustvu prolaska kroz određene teme prilagođene bračnim parovima i svećenicima, a koje „uranjaju“ duboko u odnos para ili pak svećenika s povjerenom mu župskom ili nekom drugom zajednicom. Susretu je prisustvovalo deset bračnih parova iz cijele Hrvatske, a u ulozi voditelja Dubokog vikenda ovaj puta su se našli bračni par Ivanka i Milan Došlin, te pater Josip Sremić DI. Vođeni  iskustvom mnogih Bračnih susreta i obnova te prošavši formaciju za voditelje i ovaj su puta vodstvo odradili odgovorno i otvoreno prema parovima, a što je bilo vidljivo po plodovima (radosti i bliskosti među parovima polaznicima) na kraju vikenda.
Usporedno sa spomenutim Dubokim vikendom, 18. studenog je održan Susret voditelja (koordinatora) lokalnih i regionalnih zajednica HZBS-a s dosadašnjim Nacionalnim timom, kao i nedavno novoizabranim za naredne tri godine. Susret je nosio radni naziv „Ljubav mijenja sve“. Organizatori okupljanja koordinatora zajednica su bili Anđelka i Ivan Mađerčić, te vlč. Stjepan Škvorc kao trenutni Nacionalni tim uz svesrdnu pomoć novog Nacionalnog tima koji  će svoje dužnosti preuzeti u siječnju 2018. Novoizabrani Nacionalni tim čine bračni par Jerkovac, Kristina i Mario, iz Siska i svećenik Varaždinske biskupije Siniša Preiner, župnik u Goli.  Logistički dio susreta
odradili su bračni parovi Sjeverne regije HZBS-a, a koja se prostire na području Varaždinske biskupije u koordinaciji s preč. mr. Josipom Koprek. Pedesetak sudionika Susreta voditelja i dvadeset i tri sudionika Dubokog Vikenda zajedno su se okupili na objedu te i tom prigodom izmijenili iskustva i radost susreta.
Jedna od tema pripremljena za parove i svećenike koordinatore lokalnih zajednica potaknula je sudionike na promišljanje o primljenoj ili iskazanoj zahvalnosti. Upravo zato želimo u ime HZBS-a zahvaliti na gostoprimstvu preč. mr. Josipu Koprek, ravnatelju Pastoralnog centra u Ludbregu te Varaždinskom biskupu Josipu Mrzljak na trajnoj podršci viziji i misiji Bračnih susreta.
PODSJETIMO: Temeljna misija Bračnih susreta je obnova sakramenta braka i sakramenta svetog reda, odnosno: promicanje kvalitete međusobnog dijaloga bračnih partnera, zaštita i promicanje vrijednosti institucije kršćanskog braka i zaštita obitelji kao osnovne stanice društva.

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema