Dijalog – to je naša odluka

23.11.2012.


U prostorijama Župe Sv.Ane u Voloskom, 11. studenog 2012. g. održana je duhovna obnova za primorsku ZBS na temu “Dijalog; to je naša odluka”. Obnovu su predvodili vlč. Marinko Barbiš i bračni par Sandra i Petar Mrakovčić s otoka Krka.
Promišljanjem o rečenoj temi, prepoznali smo važnost osobnog kontakta sa Gospodinom i jedno s drugim kroz dijalog. U svom nagovoru vlč. Barbiš je stavio pred nas Isusovu molitvu u Getsemanskom vrtu kao primjer kakva bi trebala biti naša molitva.   Objasnio nam je dubinu i značaj komunikacije s Bogom, kada se zapravo obraćamo trojedinom Bogu, te ne možemo govoriti samo o dijalogu, tim više što smo u odnosu s Njim mi i naša duša. Bez uranjanja u sebe, bez susreta sa sobom, ne možemo se susresti ni s Bogom ni jedan s drugim. Zato je potrebno povlačenje u samoću i tek kad spoznamo sebe, možemo spoznati jedno drugo, razumjeti se i prihvatiti se u različitostima i takvi stati pred Gospodina.
Sandra i Petar Mrakovčić svojim su svjedočenjem pokazali svima koliko je bitno, u našem življenju sakramenta braka, koristiti dijalog i na taj način putem ljubavi, međusobnog uvažavanja, poštivanja i prihvaćanja, rješavati probleme koje nam život često donosi. Manjak komunikacije se vrlo brzo pretvara u svađu, a dijalog je najbolji lijek za to.
Kada se odlučimo za dijalog, tada ljubimo jedno drugo kao sami sebe i spremni smo praštati i do «sedam puta sedamdeset i sedam».
Našu mjesečnu obnovu završili smo sv. Misom zahvalnicom i uobičajenim druženjem.

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema