Dar Gospodnji na dočeku nove 2013. godine u Hrvatskome primorju

03.01.2013.

 

Primorska zajednica «Bračnih susreta» dočekala je, na svečan i kršćanima primjeren način, novu 2013. godinu. U crkvi svetog Bartola, u Cerniku na Grobinštini,  slavlje je započelo misom zahvalnicom koju je predvodio velečasni Antun Zec. U nazočnosti 24 bračna para, velečasni Zec je istaknuo važnost zahvaljivanja Bogu na daru bračnoga druga te na tome što nam je omogućeno da ljubimo i budemo ljubljeni. To, svakako, nije lagana zadaća, osobito u suvremenom trenutku. No, Bog je tu – uvijek uz nas.

Potom se svečanost nastavila u dvorani, neposredno uz crkvu. U toplom ozračju, uz fino pripremljenu hranu koju su donijeli bračni parovi, svatko prema svojim mogućnostima, te uz biranu glazbu, pjevače i harmonikaša, dočekana je nova 2013. godina.

Organizirana je i tombola, a u prvim satima nove godine poslužen je topao obrok kao najbolji uvod u sve ono što nas čeka.

S toplinom u srcu i radošću ispunjenom dušom vratili smo se svojim domovima, svjesni dara kršćanskoga sakramentalnog braka koji se, blagoslovom Gospodnjim, potvrdio i ovaj put u dubinskoj povezanosti  s našom Zajednicom.

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema