Adventska duhovna obnova u Osijeku

19.12.2018.

20181912_osijek

Bračni parovi iz slavonskih lokalnih zajednica Bračnih susreta okupili su se u subotu, 1. prosinca 2018. godine u osječkom Vikarijatu na adventskoj duhovnoj obnovi.

Pokrajina Slavonija Hrvatske zajednice Bračnih susreta obuhvaća sedam lokalnih zajednica: đakovačku, osječku, požešku, slavonskobrodsku, županjsku, virovitičku i Otok. Adventska je duhovna obnova bila prigoda za duhovni rast u milosnom razdoblju došašća i priprave za rođenje Gospodinovo.

Obnovu Zajednice otvorili su regionalni voditeljski tim Inge i Željko Bilić uvodnim predavanjem, a središnji dio, nagovor i razmatranje na temu „Istina – put k slobodi“, dao je vlč Ivica Martić, duhovnik osječkog i pokrajinskog voditeljskog tima. Svojim nagovorom potaknuo je na budno iščekivanje Gospodinovog dolaska rođenjem, ali i na koncu vremena kao i na otvorenost Njegovom svakodnevnom dolasku u naše živote, brakove i obitelji. Približavanjem Bogu ujedno ćemo biti bliži i jedni drugima, odnosno, kako je vlč Ivica istaknuo „Bog nas je stvorio nesavršenima kako bismo  trebali jedni druge“ navodeći riječi Katarine Sienske.

Nakon nadahnutog nagovora i duhovne okrjepe susret je nastavljen svetom misom u crkvi Svetog Roka za okupljene parove te potom zaključen druženjem uz osvježenje u prostorima Vikarijata.

20181912_misa_osijek

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema